• 1.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png
  • 6.png

Read Content

The website supports automatic text to speech synthesis in GREEK language .

Select the text click or press enter to hear content reading out loud.

To stop reading just click anywhere.

Frequently Asked Questions

1. What is Eye Tracking?

2. Are the results accurate?

3. What kind of services
    does Optotech provide?


4. Is it expensive?

Read More

Awards
Eye Tracking: Η μέθοδος που έδωσε βραβείο στα super markets Χαλκιαδάκης
Written by Optotech
Tuesday, 22 July 2014 13:47
PDF Print E-mail
Την προηγούμενη εβδομάδα (15 Ιουλίου 2014), σε μια τελετή όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, ανακοινώθηκαν οι νικητές των σελφ σέρβις Εxcellence Αwards 2014. Η βράβευση αφορά την καινοτομία και τις επενδύσεις που συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης βραβεύτηκε και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ανάμεσα στα άλλα (3 βραβεία συνολικά) και στον τομέα: Management, Καινοτομία & Νέες Τεχνολογίες για την πρωτοπόρα έρευνα που έκανε με τη χρήση της τεχνολογίας οφθαλμικής ιχνηλάτησης (Eye Tracking) σε συνεργασία με τις εταιρείες Optotech και Εμμετρωπία.

Χάρη στην τεχνολογία οφθαλμικής ιχνηλάτησης (Eye Tracking) είμαστε σε θέση, για πρώτη φορά, να γνωρίζουμε με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται την οπτική πληροφορία ο άνθρωπος, δηλαδή που ακριβώς κοιτάει και τι τραβάει την προσοχή του.

Με την παραπάνω τεχνολογία, που διαθέτει και αξιοποιούν οι εταιρείες Optotech και Εμμετρωπία, είναι δυνατό να καταγραφεί που και τι βλέπει ο καταναλωτής ενώ ψωνίζει, πως κινείται στο χώρο του σούπερ μάρκετ, τι του αρέσει ή τι δεν του αρέσει αλλά και που «φλυαρούν» οι εταιρείες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του καταναλωτή από προβολές που βαραίνουν το οπτικό του πεδίο.

Η συγκεκριμένη έρευνα που βραβεύτηκε έλαβε χώρα σε δύο υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, του Ομίλου «Βερόπουλος-Χαλκιαδάκης», από τους Βασίλη Ανδρεαδάκη, Βασίλη Σελίμη και Θωμά Καραντινό, υπό την εποπτεία του επιστημονικού διευθυντή της Εμμετρωπίας, Ιωάννη Ασλανίδη.

Έχοντας στη διάθεσή τους όλες αυτές τις πληροφορίες οι υπεύθυνοι της εκάστοτε εταιρείας μπορούν πλέον να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές ώστε να παίρνει ο καταναλωτής πιο γρήγορα και άμεσα την πληροφορία που πρέπει χωρίς να μπερδεύεται κάνοντας παράλληλα το καταναλωτικό του ταξίδι πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο.


Last Updated on Thursday, 31 July 2014 13:17
 
Βραβείο Καινοτομίας στις Πωλήσεις για Optotech και West
Written by Optotech
Thursday, 27 October 2011 13:28
PDF Print E-mail

Μια μεγάλη διάκριση για τις εταιρείες Optotech Ltd. και· West έγινε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στην τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2013, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Bretagne. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες βραβείων, μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας και η εταιρεία Boussias Communications.

Το βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία στις Πωλήσεις» κατέκτησε η εταιρεία West , αφού κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις του «Κρις -Κρις Τόστιμο» κατά 32 % . Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Optotech Ltd., την μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με το eye tracking και τις εφαρμογές τους τόσο στο marketing όσο και στην έρευνα.

Ο CEO της West SA, κ. Αντώνης Ποταμίτης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως : «η φιλοσοφία που ακολουθούμε όλοι εμείς στην West χαρακτηρίζεται από τρεις λέξεις: ΑΠΛΑ - ΕΞΥΠΝΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ.»

Last Updated on Thursday, 31 July 2014 13:03
 

Eye Tracking

Eye Tracking is the process of recording the eye movements using a detector (an Eye-Tracker). The detector traces two characteristics of the eye: the cornea reflexion and the eye pupil. Read More

Services

The Eye Tracking technology can be used in a great number of applications: Web Usability, Print Adse-Ads, Shelf Testing, Industrial Design, TV Ads. Read More

Research

Optotech research group apart from marketing is also involved in research studies. Two of the most important research projects that took place in Optotech are in collaboration with Emmetropia Eye Clinic. read more

Contact Information

  • 16 Pediados Deksia
  • Heraklion, 71201
  • Crete, Greece
  • Tel:+30 2810 229990
  • Fax:+30 2810 343436
  • info@eyetracking.gr
  • www.eyetracking.gr